Skip to main content

Door het leven bewegen...

Mijn naam is Marise Bartels (1977).

Als kind al geboeid door de de natuur, observeren en bevlogen over het waarom we doen zoals we doen en zijn zoals we zijn. Ik had al vroeg belangstelling voor gezondheid, psychologie en ik kwam er al doende achter dat ik intuïtief, helderwetend en voelend ben. Met veel leren, vallen, opstaan en doorzetten ontstond mijn praktijknaam Het Leven Beweegt Je. 

Ik heb een vierjarige HBO opleiding tot Shiatsu-therapeut gevolgd aan de Nederlandse School voor Klassieke Shiatsu en een opleiding HBO medische vakken (anatomie, fysiologie en ziekteleer). Aansluitend daarop heb ik me laten kwalificeren als Do-In docent. Zo heb ik jarenlange ervaring opgedaan, maar elke les en elk consult is weer nieuw en verwonderend.

Daarbij heb ik de opleiding Sportmassage (NGS) gevolgd, Ik ben de massage  intuitief gaan gebruiken. Ik laat me regelmatig bijscholen voor alles aanvulling is op mijn werk en heb ik na DO-IN te hebben geleerd tijdens mijn Shiatsu opleiding van meester Kawada sensei ook de DO-IN opleiding gevolgd bij Lilian Kluivers aan de DO-IN Academy. Zo heb ik op de authentieke wijze DO-IN leren kennen en zelf gaan doceren. IK gebruik alle technieken en ervaringen die ik heb opgedaan als een compleet gereedschap, daarom stem ik me altijd af op jou als persoon en wat er op dat moment nodig is.

Ik ga ervan uit dat iedereen het vermogen bezit zichzelf te helen. Het lichaam wil zichzelf altijd herstellen en doet daarvoor zijn best, het is een heel intelligent en energiezuinig systeem dat alijd op zoek is naar balans. Daarom geeft het de signalen af die nodig zijn om te laten voelen dat er iets aan de hand is. En soms is het zo dat een ziekte of aandoening zich manifesteert omdat daaruit iets moet worden geleerd. Niet alles is daarom te genezen, maar de kwaliteit van leven kan wel worden en wordt er wijsheid gegeneerd om met lastige situaties om te gaan.

Mijn idee is dat je met eenvoud veel kunt bereiken en dat je de wijsheid en antwoorden uit jezelf kunt halen, ik help je om dat innerlijk weten bij jou te stimuleren. Ik kan met je meekijken, maar ik daag je vooral uit het zelf te doen en op jezelf te vertrouwen.

Mijn manier van lesgeven komt uit mijn hart en ervaring, ik weet zelf heel goed wat pijn en belemmering is. In mijn jeugd liep ik een flinke rugblessure op die helaas nooit goed is behandeld, met wat therapie verbeterde ik wel mijn lichaamshouding, maar van mijn innerlijke houding wist ik toen weinig. Ik bleef met heftige pijn en beperking rondlopen. Tot ik kennismaakte met Shiatsu en Do-In. Mijn rug is zeker niet perfect, maar ik heb geen pijn en beperking meer. Ik heb daarvoor wel de discipline opgebracht aan mezelf te werken, te blijven bewegen en beoefenen.

Ik spreek in duidelijke taal, in de lessen en in mijn consulten. Op beeldende wijze leg ik de dingen uit, zodat je begrijpt waarom je iets doet. Ik geloof niet in een quick fix, door het leven aan te gaan, eerlijk naar jezelf kijken en met obstakels om te gaan door er niet voor weg te lopen groeit je in bewustzijn. Soms gaat dat snel en soms duurt het tientallen jaren.

Wanneer je bij mijn komt voor een consult, ben ik er met al mijn aandacht voor jou zonder oordeel. Het gaat erom dat jij weer verder kunt en je zelfgenezend vermogen gaat aanspreken. Heb jij de motivatie om ook echt aan jezelf te werken? Dan help ik je met alle liefde verder.

Ik hoop je te ontmoeten!
Marise Bartels